Wednesday, January 30, 2013

ესპანური ახალი წელი



მადრიდში ახალ წელს გრანდიოზულად ხვდებიან!მას “Nochevieja”-ს უწოდებენ
ესპანელები ახალ წელს ხვდებიან ან სახლში,ან ქუჩაში,ან რესტორნებში და ბარებში,ანკლუბებში და სასტუმროებში.ახალ წელს ხვდებიან შამპანიურით ხელში,ეს ძირითადად  კავა –ესპანური შამპანიურია.
შემდეგ კი ჩამოჰკრავს თუ არა საათი თორმეტს,ესპანელები თითო საათის ჩამოკვრაზე თითო მარცვალს მიირთმევენ,იმისთვის, რომ მომდევნო 12 თვე იღბლიანი იყოს.ხშირად მარცვლებს ღვინოშიც ამოავლებენ ხოლმე.ამიტომაა,რომ მომზადებული აქვთ 12 ყურძნის მარცვალი.
ისე, ეს ტრადიცია არ არის ძირძველი ესპანური ტრადიცია.ის სათავეს იღებს მეოცე საუკუნის დასაწყისიდან.ერთ წელს,როდესაც უჩვეულო ამინდების გამო ყურძნის უზომოდ ხვავიანი მოსავალი აიღეს,აღარ იცოდნენ რა ეყოთ ამდენი ყურძნისთვის და აზრად მოუვიდათ საფუძველი ჩაეყარათ ამ ტრადიციისთვის.შემდგომში კი ამ ტრადიციამ ფესვები გაიდგა ესპანელების ადათ-წესებში.
დღეს კი ესპანური ახალი წელი წარმოუდგენელია ამ რიტუალის გარეშე!

No comments:

Post a Comment